marți, 8 ianuarie 2013

A scris ziarul Atac

Mă numesc Călin Mariana Violeta şi am o fetiţă pe nume Călin Leontina Nicoleta de 7 ani, care s-a născut prematur la 7 luni cu grave deficienţe de vedere.

Când fetiţa a împlinit 6 luni am văzut că ceva nu este în regulă cu ea . I-am făcut primul control la spitalul din Craiova, diagnosticul fiind pus prima dată la acest spital. N-i s-a spus că are dezlipire de retină - retinopatie de prematuritate gradul V. Aici nu ne-au dat nici o speranţă de vindecare, au spus să mergem cu ea mai departe la alt spital.

Pe 26 iulie 2004 am mers cu ea la Bucureşti, la dl. doctor Florin Baltă unde acesta ne-a dat încrederea să luptăm, ca fetiţa noastră are şanse de vindecare. Ne-a confirmat diagnosticul aflat de la spitalul din Craiova şi ne-a spus că singura şansă să poată vedea este o operaţie care se poate face în Belgia. Suma cerută de medicii de la acea clinică era de 6000 Euro. Dumnezeu ne-a ajutat şi am strâns acea sumă cu ajutorul unor oameni cu suflet. Am mers cu fetiţa şi am operat-o, după operaţie mergeam la control cum ne-au cerut doctorii din Belgia la spitalul de oftalmologie din Bucureşti. A mers bine controlul un an şi câteva luni, la ultimul control care i-a fost făcut ne-au spus că nu i s-a lipit în totalitate retina şi că nu şi-a recăpătat vederea.

Am întrebat ce se mai poate face pentru ea şi ne-au spus că în Belgia nu se mai poate face nimic. Am decis să încercăm şi în altă parte şi am aflat că această operaţie de care are mare nevoie se poate face la o clinică din America. Am trimis actele şi am luat legătura cu dr. William Beautmont din Detroit, ne-a confirmat că operaţia se poate face şi costul operaţiei la ambii ochi fiind de peste 30.000 dolari.

Orice am face este cu mult peste puterile noastre, încercăm, trăim cu această speranţă şi încredere în bunul Dumnezeu pentru fetiţa noastră, care este şi singurul copil pe care îl avem. Am mers şi am bătut la toate uşile, am dat anunţuri umanitare în presă, la diferite emisiuni, la nenumărate fundaţii dar nu a fost deajuns. Poate cu ajutorul dumneavoastră putem strânge măcar jumătate din sumă ca să poate vedea şi ea măcar cu un ochişor pentru că îşi doreşte foarte mult să îşi poată vedea părinţii.

În prezent ea studiază în la Liceul de Deficienţe de Vedere din Buzău, unde este premiantă, am fost foarte mândrii de ea pentru că ne-a adus acasă o colecţie frumoasă de diplome. Timpul petrecut departe de noi a afectat-o foarte mult şi de fiecare dată când vorbeam cu ea la telefon plângea şi ne întreba de ce trebuie să fie aşa departe de noi. Sperăm că în curând să reuşim s-o operăm şi să putem să o avem aproape de noi.

Numai cu sprijinul vostru o putem salva pe Leonida Nicoleta donând în următorul cont bancar:
Titular cont: Calin Ion
Cont BCR Euro: RO13 RNCB 0134 0415 1157 0004
Cont BCR RON: RO40 RNCB 0134 041511570003
sursa:ZIARUL ATAC

Va multumim din suflet pentru sprijinul si intelegerea acordata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu